Vaření

Zelná rajská polévka s mletou zvěřinou

V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme rozemnutým oreganem a kořením na zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky.

Suroviny

1/2 hlávky menšího bílého zelí
400 g mleté zvěřiny
400 g konzervovaných loupaných a krájených rajčat
100 g rýže parboiled
700 ml rajčatové omáčky s bazalkou
600 ml zvěřinového vývaru
1 šalotka
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
lžička sušeného oregana
1/2 lžičky mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Mleté srnčí bifteky v rajské omáčce

Odblaněnou srnčí zvěřinu, slaninu, 1 cibuli a česnek dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Přidáme vejce, drcený tymián, pepř a sůl, dobře vymícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme koule o velikosti pingpongového míčku.

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.