Velikonoční srnčí roláda s jablky, brusinkami a perníkem
Důkladně odblaněnou srnčí kýtu prořízneme na plát, přes dvojitou potravinovou fólii naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením. Brusinky zalijeme ciderem, a necháme je nabobtnat. Oloupaná jablka zabavená jádřinců nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme polovinu másla a za stálého míchání krátce podusíme.
Suroviny
| 800 g | srnčí kýty bez kosti (šál) |
| 2 | velká jablka |
| 100 g | sušených brusinek |
| 100 g | medových perníčků |
| 600 ml | brusinkového cideru |
| 50 g | másla |
| 3 lžíce | slunečnicového oleje |
| svazek | čerstvého tymiánu |
| směs jemně mletého koření na zvěřinu | |
| sůl |
Postup
Důkladně odblaněnou srnčí kýtu prořízneme na plát, přes dvojitou potravinovou fólii naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením.
Brusinky zalijeme ciderem, a necháme je nabobtnat. Oloupaná jablka zabavená jádřinců nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme polovinu másla a za stálého míchání krátce podusíme. Odstavíme z plotny, necháme zchladnout, přidáme scezené brusinky a rozdrobené perníčky a promícháme.
Na plát zvěřiny navrstvíme náplň, pevně stočíme do rolády a po obvodu zajistíme tenkým provázkem. V pekáči na rozehřátém oleji roládu ze všech stran opečeme, přidáme snítky tymiánu, podlijeme ciderem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 45 minut. V průběhu pečení přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme.
Upečenou roládu vyndáme z pekáče, zakryjeme alobalem a uchováme ji v teple. Do pekáče přidáme zbylé máslo a cider a krátce povaříme.
Velikonoční srnčí roládu krájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Jelení medailonky na šalotce a červeném víně
Důkladně odblaněný jelení hřbet přes vlákno nakrájíme na špalíky, mírně je rukou sevřenou v pěst zploštíme na medailonky, posypeme kořením, osolíme a v pokojové teplotě necháme asi 15 minut odležet.
Roláda z divočáka plněná sušenými švestkami
Sušené švestky zalijeme portským a necháme přes noc macerovat. Před použitím je scedíme, portské odložíme stranou. Bok z divočáka rozdělíme na dva díly a každý rozklepeme na plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.


