Pečení

Velikonoční dančí kýta se šípkovou omáčkou

Důkladně odblaněnou dančí kýtu opláchneme studenou vodou, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny, ze všech stran osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením, tenkým provázkem pevně svážeme do válečku a odložíme.

Suroviny

1 kg dančí kýty bez kosti (ořech)
2 velké mrkve
1 petržel
půlka menšího celeru
1 cibule
1 citron
200 g šípkového džemu
300 ml červeného vína
80 g slaniny vcelku
80 g másla
2 lžíce třtinového cukru
5 jalovčinek
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1/2 lžičky celého černého pepře
vrchovatá lžička mletého zvěřinového koření
1/4 lžičky mleté skořice
sůl
zvěřinový vývar na podlití

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Srnčí špízy s ananasem

Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.