Pečení

Trhaná jelení plec s baby karotkou a brusinkami

Důkladně odblaněnou jelení plec osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V pekáči na rozehřátém oleji ji z obou stran zprudka opečeme a odložíme stranou. Do pekáče přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, restujeme do změknutí, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se rozvoní.

Suroviny

900 g jelení plece bez kosti
450 g baby karotky
100 g sušených brusinek
500 ml zvěřinového vývaru
1 velká šalotka
4 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu a tymiánu
4 lžíce třtinového cukru
4 lžíce brusinkového džemu
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce sladké sójové omáčky
lžíce krémového balzamika
lžička worcesterské omáčky
1/2 lžičky vloček jemně pálivé červené papriky
směs mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Plec z divočáka ve smetanové mrkvi

Odblaněnou plec z divočáka osušíme, posypeme mletým kořením, osolíme, upravíme do válečku a ovážeme tenkým provázkem. V malé misce metličkou prošleháme dijonskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu.