Srnčí špízy s ananasem
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.
Suroviny
Na špízy
| 500 g | srnčí svíčkové |
| 150 gtenkých dlouhých plátků | anglické slaniny |
| čerstvý ananas | |
| 2 | středně velké červené cibule |
| lžíce | olivového oleje |
Na marinádu
| 100 ml | sladké barbecue omáčky |
| 100 ml | sladké chilli omáčky |
| 100 ml | ananasového džusu |
| lžíce | třtinového cukru |
| lžíce | rýžového octa |
| lžička | sezamového oleje |
| 2 najemno nastrouhané stroužky | česneku |
Postup
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.
Očištěný ananas nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Svíčkovou vyndáme z marinády a každý špalík pevně zabalíme do plátku slaniny. Na špejle střídavě napichujeme kostku ananasu, špalík svíčkové se slaninou a plátek cibule. Takto připravené špízy grilujeme na rozpáleném grilu potřeném olejem celkem asi 5 až 8 minut.
Během grilování špízy otáčíme a potíráme marinádou.
Srnčí špízy s ananasem podáváme s rýží.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Pikantní mleté jelení bifteky s jablkem a mrkví
Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně vymícháme. Pak přidáme nahrubo nastrouhané oloupané jablko, najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou šalotku, vejce, chilli omáčku, citronovou šťávu a pokrájenou petrželovou nať a znovu důkladně vymícháme.
Salát s grilovaným hřbetem z divočáka, hruškami a vlašskými ořechy
Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej a hořčici a metličkou prošleháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí, odložíme do chladničky.


