Srnčí kýta na zelenině
V hrnci na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme naklepané, opepřené a osolené plátky srnčí kýty potřené hořčicí a orestujeme je z obou stran, aby se zvěřina „zatáhla“.
Suroviny
| 4 - 6 | silnějších plátků srnčí kýty |
| sáček | mražené zeleniny se žampiony |
| sklenice | zeleninové směsi Moravanka |
| 100 g | kečupu |
| 1 | cibule |
| lžíce | plnotučné hořčice |
| olej | |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
V hrnci na oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli. Vložíme naklepané, opepřené a osolené plátky srnčí kýty potřené hořčicí a orestujeme je z obou stran, aby se zvěřina „zatáhla“.
Přidáme zeleninu, Moravanku i s nálevem (místo ní můžeme použít též skleničku hub zavařených v octovém nálevu) a zalijeme kečupem. Zvolna dusíme doměkka a podle potřeby podléváme.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Další recepty
Srnčí ragú
V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.
Srnčí hřbet na jalovci s jablečným čatní
Důkladně odblaněný srnčí hřbet osušíme papírovou utěrkou, potřeme olivovým olejem, posypeme směsí čerstvě podrcených jalovčinek, pepře a soli a směs do zvěřiny dobře vetřeme. Okořeněnou zvěřinu necháme v pokojové teplotě 20 minut odležet.
