VařeníPečení

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.

Suroviny

srnčí kýta
150 g anglické slaniny
2 cibule
malá meruňková zavařenina
lžíce sádla
300 ml růžového vína
buďto špetka chilli koření
nebo lžíce sladké chilli omáčky
2 lžičky divokého koření
1/4 lžičky mleté skořice
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Daňčí guláš na černém pivu se sušenými švestkami

Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou.