PečeníRolády

Roláda z divočáka plněná sušenými švestkami

Sušené švestky zalijeme portským a necháme přes noc macerovat. Před použitím je scedíme, portské odložíme stranou. Bok z divočáka rozdělíme na dva díly a každý rozklepeme na plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.

Suroviny

800 g boku z divočáka bez kosti
300 g plátků irské zadní slaniny
250 g sušených švestek
4 hrušky
1 větší šalotka
300 ml portského
zvěřinový vývar
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
směs mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Pikantní srnčí kostky

Důkladně odblaněnou srnčí kýtu nakrájíme na středně velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením na zvěřinu, promícháme a pak jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme je stranou.

Zvěřina na hříbkách

Srnčí plece zbavíme kostí, blan a pokrájíme na kostky. Na rozpáleném sádle nebo oleji usmažíme celer, petržel, mrkev a cibuli. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, několik zrnek pepře, bobkový list, nové koření a tymián.