VařeníOmáčky

Pomalu tažené jelení hrudí v hoisin omáčce

Jelení hrudí nakrájíme na větší kostky a v kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji po částech zprudka opečeme ze všech stran. Opečenou zvěřinu odložíme stranou.

Suroviny

1,5 kg jeleního hrudí bez kosti
800 ml zvěřinového vývaru
2 větší šalotky
4 stroužky česneku
8 cm čerstvého zázvoru
150 ml hoisin omáčky
60 ml arašídového oleje
3 hvězdičky badyánu
lžíce třtinového cukru
vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
sůl
čerstvá chilli paprička

Na rajčatový salát

300 g pevných cherry rajčátek
2 lžíce arašídového oleje
2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
lžíce nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru
2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
třtinový cukr
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Medailonky z divočáka na šalvěji

Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu.

Medailonky z divočáka na rozmarýnu

Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky, lehce je osolíme, posypeme černým pepřem a jemně nakrájenými jehličkami rozmarýnu, zalijeme whisky tak, aby byla zvěřina ponořená, a necháme v chladu do druhého dne odležet.