Pomalu tažené jelení hrudí v hoisin omáčce
Jelení hrudí nakrájíme na větší kostky a v kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji po částech zprudka opečeme ze všech stran. Opečenou zvěřinu odložíme stranou.
Suroviny
| 1,5 kg | jeleního hrudí bez kosti |
| 800 ml | zvěřinového vývaru |
| 2 | větší šalotky |
| 4 stroužky | česneku |
| 8 cm | čerstvého zázvoru |
| 150 ml | hoisin omáčky |
| 60 ml | arašídového oleje |
| 3 hvězdičky | badyánu |
| lžíce | třtinového cukru |
| vrchovatá lžíce | kukuřičného škrobu |
| sůl | |
| čerstvá chilli paprička |
Na rajčatový salát
| 300 g | pevných cherry rajčátek |
| 2 lžíce | arašídového oleje |
| 2 lžíce | čerstvé limetkové šťávy |
| lžíce | nadrobno nakrájeného čerstvého zázvoru |
| 2 lžíce | nasekaného čerstvého koriandru |
| třtinový cukr | |
| sůl |
Postup
Jelení hrudí nakrájíme na větší kostky a v kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji po částech zprudka opečeme ze všech stran. Opečenou zvěřinu odložíme stranou.
Do kastrolu vhodíme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek a zázvor nakrájený nadrobno a krátce orestujeme, jen co se česnek a zázvor rozvoní. Vlijeme hoisin omáčku, vsypeme třtinový cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Vrátíme opečenou zvěřinu, přidáme badyán, zalijeme vývarem a pod poklicí zvolna táhneme asi 2 hodiny, až je zvěřina měkká. Podle potřeby přilijeme vývar nebo vodu. Nakonec mírně zahustíme škrobem rozmíchaným ve dvou lžících studené vody a krátce povaříme, dochutíme solí.
Před servírováním ozdobíme tenkými plátky chilli papričky, podáváme s rýží a rajčatovým salátem.
Rajčatový salát
V misce smícháme rozpůlená chery rajčátka s ostatními surovinami, dochutíme cukrem a solí. Salát podáváme vychlazený.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Medailonky z divočáka na šalvěji
Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu.
Medailonky z divočáka na rozmarýnu
Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky, lehce je osolíme, posypeme černým pepřem a jemně nakrájenými jehličkami rozmarýnu, zalijeme whisky tak, aby byla zvěřina ponořená, a necháme v chladu do druhého dne odležet.

