Pečená daňčí kýta
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme.
Suroviny
| 1 kg | daňčí kýty bez kosti |
| 200 g | kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer) |
| 100 g | anglické slaniny vcelku |
| 2 | cibule |
| 200 ml | suchého bílého vína |
| lžíce | podrcených jalovčinek |
| drcený černý pepř | |
| 2 lžíce | instantní jíšky |
| lžíce | oleje |
| lžíce | másla |
| mořská sůl |
Postup
Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme.
Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme zvěřinu ze všech stran, vložíme ji do pekáče a posypeme zbylými jalovčinkami a drceným pepřem.
Na pánev přidáme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu, krátce opečeme a nasypeme na zvěřinu. Podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a asi hodinu pečeme. Poté poklici odklopíme a zvěřinu dopečeme doměkka.
Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme šťávou. Měkkou zvěřinu vyjmeme, omáčku propasírujeme a zahustíme jíškou. Zvěřinu nakrájíme na plátky, vložíme do omáčky a krátce prohřejeme.
Podáváme se špekovým knedlíkem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Salát s grilovaným hřbetem z divočáka, hruškami a vlašskými ořechy
Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej a hořčici a metličkou prošleháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí, odložíme do chladničky.
Srnčí kýta na víně
Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.

