Pečení

Pečená daňčí kýta

Slaninu nakrájíme na hranolky, které obalíme v podrcených jalovčinkách a zvěřinu jimi prošpikujeme.

Suroviny

1 kg daňčí kýty bez kosti
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
100 g anglické slaniny vcelku
2 cibule
200 ml suchého bílého vína
lžíce podrcených jalovčinek
drcený černý pepř
2 lžíce instantní jíšky
lžíce oleje
lžíce másla
mořská sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Srnčí kýta na víně

Srnčí kýtu vykostíme a odblaníme. Jednotlivé díly protáhneme klínky slaniny, osolíme, potřeme divokým kořením a necháme v chladu nasucho rozležet nejlépe do druhé dne.