Mufloní hřbet na červeném víně se žampiony
Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.
Suroviny
| 1 kg | mufloního hřbetu bez kosti |
| 400 ml | červeného vína |
| 300 g | malých žampionů |
| 1 | velká mrkev |
| 1 | šalotka |
| 2 troužky | česneku |
| 2 | bobkové listy |
| 5 | jalovčinek |
| snítka | čerstvého tymiánu |
| lžíce | rajčatového protlaku |
| lžíce | olivového oleje |
| lžíce | másla |
| vrchovatá lžíce | hladké mouky |
| mleté zvěřinové koření | |
| sůl |
Postup
Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.
Do kastrolu vsypeme nadrobno nakrájenou mrkev a celé koření a restujeme, až mrkev změkne. Pak přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, krátce orestujeme, přidáme na plátky nakrájený česnek a velmi krátce restujeme, jen co se rozvoní. Vmícháme rajčatový protlak a mouku a osmahneme. Zalijeme vínem, dobře promícháme a nakonec vložíme odloženou opečenou zvěřinu, rozpůlené žampiony a snítku čerstvého tymiánu. Zvěřina by měla být jen těsně nad hladinou omáčky. Pokud je omáčky málo, přilijeme zvěřinový vývar. Zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme doměkka 2 až 3 hodiny. Zvěřina by se měla po upečení téměř rozpadat.
Podáváme s jemnou bramborovou kaší.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Mufloní hřbet na hřibech s rajčaty
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem.
Massaman kari s trhanými žebry z divočáka
Žebra z divočáka zbavíme téměř veškerého sádla. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce restujeme. Poté přidáme kari pastu, třtinový cukr a asi 100 ml kokosového mléka a za stálého míchání restujeme několik minut, až se pasta rozvoní.

