Smažení

Medová srnčí panenská svíčková

Odblaněnou panenskou svíčkovou osušíme, nakrájíme šikmo přes vlákna na širší proužky, osolíme, posypeme kořením a obalíme v mouce.

Suroviny

na panenskou svíčkovou

700 g srnčí panenské svíčkové
3 lžíce hladké mouky
jemně mleté koření na zvěřinu
sůl
2 lžíce olivového oleje

na medovou omáčku

4 lžíce másla
4 lžíce medu
2 lžíce rýžového octa
lžíce sladké sójové omáčky
špetka chilli vloček
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Grilovaná srnčí panenka

Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí. Srnčí panenky opatrně odblaníme, osušíme a vložíme do marinády.

Pikantní jelení gulášek

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nakrájené bílé cibule a necháme zesklovatět. Poté vložíme zvěřinu a ještě chvíli mícháme a opékáme.