Massaman kari s trhanými žebry z divočáka
Žebra z divočáka zbavíme téměř veškerého sádla. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce restujeme. Poté přidáme kari pastu, třtinový cukr a asi 100 ml kokosového mléka a za stálého míchání restujeme několik minut, až se pasta rozvoní.
Suroviny
| 800 g | žeber z divočáka bez kosti |
| 800 ml | kokosového mléka |
| 100 g | massaman kari pasty |
| 100 g | pražených nesolených arašídů |
| 6 | malých brambor typu A |
| 1 | šalotka |
| 3 lžíce | třtinového cukru |
| lžíce | bramborového škrobu |
| lžíce | olivového oleje |
| 2 lžičky | tamarindové pasty |
| sůl |
Postup
Žebra z divočáka zbavíme téměř veškerého sádla. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce restujeme. Poté přidáme kari pastu, třtinový cukr a asi 100 ml kokosového mléka a za stálého míchání restujeme několik minut, až se pasta rozvoní. Vlijeme zbytek kokosového mléka, metličkou dobře prošleháme a krátce povaříme. Do kari základu vložíme žebra, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 160 °C zvolna pečeme 2 až 3 hodiny. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na čtvrtiny a zakryté dále zvolna pečeme asi 30 minut. Měkká žebra vyndáme a pomocí dvou vidliček je roztrháme na jednotlivá vlákna. Do kari přidáme tamarindovou pastu a škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody, metličkou prošleháme a povaříme do zhoustnutí. Dochutíme solí, vrátíme natrhaná žebra, vsypeme arašídy, promícháme a nezakryté zvolna dopékáme asi 20 minut.
Kari s trhanými žebry podáváme s rýží.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Grilovaný daňčí hřbet s avokádovým dipem
Všechny suroviny na dip kromě pepře a soli dáme do úzké vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme pepřem a solí a uložíme do chladničky.
Zelná rajská polévka s mletou zvěřinou
V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme rozemnutým oreganem a kořením na zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky.

