DušeníOmáčky

Jelení plec na víně

Důkladně odblaněnou a šlach zbavenou zvěřinu rozdělíme na větší kousky, osolíme, opepříme a posypeme rozemnutým tymiánem. Očistěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostičky.

Suroviny

600-800 g jelení plece bez kosti
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
1 větší cibule
70 g rajského protlaku
40 g másla
20 g slaniny
2 lžíce cukru
400 ml suchého červeného vína
2 bobkové listy
3 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
1/2 lžičky sušeného tymiánu
mletý pepř
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Pikantní mleté jelení bifteky s jablkem a mrkví

Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a důkladně vymícháme. Pak přidáme nahrubo nastrouhané oloupané jablko, najemno nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou šalotku, vejce, chilli omáčku, citronovou šťávu a pokrájenou petrželovou nať a znovu důkladně vymícháme.

Trhaná jelení plec s baby karotkou a brusinkami

Důkladně odblaněnou jelení plec osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V pekáči na rozehřátém oleji ji z obou stran zprudka opečeme a odložíme stranou. Do pekáče přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, restujeme do změknutí, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se rozvoní.