VařeníGrill

Jelení plátky na hříbkách

Jelení kýtu nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce posypeme kořením a obalíme v mouce. Hříbky též nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme plátky obalené kýty z každé strany asi 3 až 4 minuty, odložíme stranou.

Suroviny

600 g jelení kýty bez kosti
300 g malých smrkových hříbků
200 ml bílého dezertního vína
200 ml zvěřinového vývaru
200 ml smetany na vaření
2 lžíce olivového oleje
hladká mouka
třtinový cukr
jemně mleté koření na zvěřinu
sůl
plocholistá petržel

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Marocký jelení tažin se sušenými švestkami a cizrnou

Odblaněnou jelení plec nakrájíme na velké kostky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu a promícháme. V hluboké pánvi na 2 lžících rozehřátého olivového oleje po částech zprudka ze všech stran kostky zvěřiny opečeme a odložíme je stranou.

Srnčí ragú

V kastrolu na oleji s máslem osmahneme dorůžova kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky.