PečeníDušení

Dušená mufloní plec s klobásou

Odblaněnou mufloní plec rozdělíme na osm porcí, osolíme, opepříme, vetřeme mleté jalovčinky a vložíme do misky. Pokropíme citronovou šťávou a necháme v chladu několik hodin rozležet.

Suroviny

750 g mufloní plece bez kosti
100 g libové staročeské slaniny
100 g paprikové klobásy
2 cibule
1 syrová červená paprika
nať z hladkolisté petržele
2 lžíce citronové šťávy
lžička oleje
lžíce instantní světlé jíšky
6 mletých jalovčinek
1/2 lžičky sušené saturejky
1/4 lžičky lžičky čerstvě mletého černého pepře
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Daňčí guláš na černém pivu se sušenými švestkami

Daňčí zvěřinu nakrájíme na velké kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme mletým kořením a promícháme. Jednotlivé kostky obalíme v mouce. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej, kostky zvěřiny ze všech stran zprudka opečeme a odložíme stranou.