Daňčí steaky s lesním ovocem
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
Suroviny
| 800 g | daňčího hřbetu bez kosti |
| 300 g | směsi lesního ovoce (maliny, borůvky, ostružiny, brusinky) |
| 30 g | másla |
| 4 lžíce | medu |
| 2 lžíce | oleje |
| špetka | chilli |
| šťáva z 1 | pomeranče |
| šťáva z 1/2 | citronu |
| drcený černý pepř | |
| sůl |
Postup
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.
Pak je na rozpálené pánvi vytřené olejem zprudka z obou stran opečeme, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme asi na 5 minut péci do trouby vyhřáté na 150 °C. Do pánve přidáme máslo, med, citronovou a pomerančovou šťávu a podle chuti chilli. Uvedeme do varu a vmícháme ovoce, které jen velmi krátce prohřejeme.
Steaky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou s lesním ovocem.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Zvěřina na přírodno
Kýtu nebo hřbet očistíme, zbavíme blanek a potáhneme slaninou. Na pekáč dáme máslo a zbytky slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Když začne červenat, vložíme do ní osolené maso zbavené kostí. Podlijeme vývarem nebo vodou.
Mufloní hřbet na červeném víně se žampiony
Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.

