Plátky z kýty z divočáka s restovanou paprikou
Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou.
Suroviny
| 800 g | kýty z divočáka bez kosti |
| 1 | zelená masitá paprika |
| 1 | zelená masitá paprika |
| 1 | šalotka |
| 2 stroužky | česneku |
| 300 ml | zvěřinového vývaru |
| 100 ml | smetany na šlehání |
| 2 lžíce | másla |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| lžíce | třtinového cukru |
| lžíce | balzamikového krému |
| směs jemně mletého koření na zvěřinu | |
| sůl |
Postup
Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou. Do pánve přidáme lžíci másla, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku, nadrobno nakrájený česnek a na proužky nakrájenou papriku a restujeme asi 2 až 3 minuty, až paprika změkne. Orestovanou papriku odložíme stranou a udržujeme ji teplou. Do pánve přidáme lžíci másla, vsypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Poté zašleháme cukr a balzamikový krém, zalijeme vývarem, prošleháme a asi 10 minut povaříme. Nakonec vlijeme smetanu a krátce povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, zředíme ji vývarem. Dochutíme cukrem a solí. Do omáčky vrátíme odložené plátky a v omáčce je krátce prohřejeme.
Plátky z kýty z divočáka podáváme s restovanou paprikou, vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Další recepty
Maďarský jelení guláš
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a drceným kmínem a promícháme. V hrnci se silným dnem zahřejeme olej a po dávkách opečeme kostky zvěřiny ze všech stran, asi 1–2 minuty z každé strany.
Srnčí biftečky s brusinkovou omáčkou
Brusinky přes noc namočíme do griotky. Namočené brusinky i s nálevem dáme do kastrůlku, přidáme vodu a snítku rozmarýnu, osolíme, promícháme a pod pokličkou asi 15 minut velmi zvolna povaříme. Poté vyndáme rozmarýn, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.

