Pečení

Plátky z kýty z divočáka s restovanou paprikou

Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou.

Suroviny

800 g kýty z divočáka bez kosti
1 zelená masitá paprika
1 zelená masitá paprika
1 šalotka
2 stroužky česneku
300 ml zvěřinového vývaru
100 ml smetany na šlehání
2 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce hladké mouky
lžíce třtinového cukru
lžíce balzamikového krému
směs jemně mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Další recepty

Maďarský jelení guláš

Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a drceným kmínem a promícháme. V hrnci se silným dnem zahřejeme olej a po dávkách opečeme kostky zvěřiny ze všech stran, asi 1–2 minuty z každé strany.

Srnčí biftečky s brusinkovou omáčkou

Brusinky přes noc namočíme do griotky. Namočené brusinky i s nálevem dáme do kastrůlku, přidáme vodu a snítku rozmarýnu, osolíme, promícháme a pod pokličkou asi 15 minut velmi zvolna povaříme. Poté vyndáme rozmarýn, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.