VařeníPečení

Nudličky z jelení svíčkové s karamelizovanou červenou cibulí

Do velké mísy dáme svíčkovou nakrájenou na nudličky, mírně posypeme zvěřinovým kořením, přidáme prolisovaný česnek a rybí omáčku, promícháme a necháme asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.

Suroviny

Na nudličky

900 g jelení svíčkové
3 stroužky česneku
2 velké červené cibule
nať z 2 jarních cibulek
2 lžičky třtinového cukru
lžička rybí omáčky
směs jemně mletého koření na zvěřinu
4 lžíce slunečnicového oleje na opékání
2 lžíce másla na dokončení

Na omáčku

100 ml bílého dezertního vína
3 lžíce sladké sójové omáčky
lžíce rýžového octa
lžíce třtinového cukru

Na dresink

2 lžíce čerstvé limetkové šťávy
lžička krupicového cukru
špetka bílého pepře a soli

K podávání

čerstvá rukola
rýže

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Vánoční jelení svíčková

Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli se lžičkou cukru, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a osmahneme ji. Poté zalijeme 500 ml vody nebo vývaru, uvedeme do varu, přidáme bobkový list, nové koření, půl lžičky celého pepře a tymián.

Šípková omáčka

Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru.