Medailonky z divočáka na šalvěji
Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu.
Suroviny
| 8 | medailonků ze hřbetu z divočáka bez kosti |
| 50 g | španělské sušené šunky serrano |
| 1 | citron |
| snítka | čerstvé šalvěje |
| 40 g | másla |
| olivový olej | |
| čerstvě mletý citronový pepř | |
| sůl |
Postup
Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu. Medailonky klouby prstů jen zlehka naklepeme a pak do nich z obou stran uděláme šikmé zářezy. Do zářezů vetřeme šalvějovou pastu, medailonky potřeme olejem a na grilovací pánvi je z obou stran dozlatova opečeme.
Opečené medailonky dáme na talíř, poklademe je plátky másla, zastříkneme citronovou šťávou a posypeme lístky šalvěje. Podáváme s bramborovými plackami.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Mufloní paprikáš s klobásou
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, opepříme, promícháme a necháme asi půl hodiny odležet. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme odleželou zvěřinu a zprudka ji ze všech stran opečeme.
Hřbet z divočáka na dijonské hořčici
Do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, lžíci citronové šťávy, rovnou lžičku soli a špetku čerstvě mletého citronového pepře a metličkou prošleháme. Touto směsí vydatně ze všech stran potřeme důkladně odblaněný hřbet z divočáka a necháme přes noc v chladničce marinovat.


