Jelení plec na tymiánu s hráškem
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.
Suroviny
| 600 g | jelení plece bez kosti |
| 400 g | rajčat |
| 250 g | hrášku |
| 50 g | rajského protlaku |
| 1 | cibule |
| 2 stroužky | česneku |
| 4 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | hladké mouky |
| 2 lžičky | cukru |
| citronová šťáva | |
| drcený pepř | |
| čerstvý a sušený tymián | |
| sůl |
Postup
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme obalené kostky zvěřiny, ze všech stran osmahneme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku a za stálého míchání ještě krátce opékáme.
Pak přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, rajský protlak, šťávu z půlky citronu, podle potřeby podlijeme a zakryté zvolna dusíme doměkka.
K měkké zvěřině přisypeme hrášek, lžíci otrhaných lístků z čerstvého tymiánu, podle chuti osladíme a chvilku společně podusíme.
Podáváme s domácími širokými nudlemi.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Sváteční jelení roláda s jedlými kaštany a brusinkami
Odblaněný šál z jelení kýty prokrojíme na velký obdélníkový plát, přes dvě vrstvy fólie ho rozklepeme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Housky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, nasucho je v troubě opečeme dozlatova a necháme vychladnout, vychladlé nasypeme do mísy.
Mufloní hřbet na hřibech s rajčaty
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem.

