Omáčky

Jelení plec na tymiánu s hráškem

Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.

Suroviny

600 g jelení plece bez kosti
400 g rajčat
250 g hrášku
50 g rajského protlaku
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
2 lžičky cukru
citronová šťáva
drcený pepř
čerstvý a sušený tymián
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Sváteční jelení roláda s jedlými kaštany a brusinkami

Odblaněný šál z jelení kýty prokrojíme na velký obdélníkový plát, přes dvě vrstvy fólie ho rozklepeme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Housky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, nasucho je v troubě opečeme dozlatova a necháme vychladnout, vychladlé nasypeme do mísy.

Mufloní hřbet na hřibech s rajčaty

Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem.