VařeníPečení

Jelení chilli s čokoládou

Jelení kýtu nakrájíme přes vlákno na 3 cm silné steaky, z obou stran je osolíme a opepříme. V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a steaky na něm zprudka opečeme, z každé strany asi 4 minuty.

Suroviny

1 kg jelení kýty bez kosti
100 g slaniny
2 červené cibule
4 stroužky česneku
400 g konzervovaných drcených rajčat
400 ml tmavého piva
250 ml zvěřinového vývaru
60 g hořké čokolády
3 lžíce balzamikového krému
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
lžíce kakaového prášku
lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
5 jalovčinek
lžička drceného kmínu
lžička chilli koření
1/2 lžičky mleté skořice
mletý bílý pepř
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Daňčí ragú na červeném víně

Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a odložíme stranou. V kastrolu na másle rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.