PečeníGrill

Grilovaný hřbet z divočáka s pikantní arašídovou omáčkou

Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky, dáme do pekáčku vyloženého pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme kořením a lístky tymiánu, osolíme, promícháme a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 20 minut.

Suroviny

800 g hřbetu z divočáka bez kosti
2 lžíce olivového oleje
koření Šmidrkal na pikantní steak
sůl

Na pikantní arašídovou omáčku

3 lžíce jemného arašídového másla
2 lžíce medu
lžíce rýžového octa
lžička chilli pasty
100 ml limetkového džusu
šťáva z 1/2 limetky

Na pečené batáty

2 středně velké batáty
lžíce olivového oleje
snítka čerstvého tymiánu
citronový pepř
uzená paprika
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Další recepty

Pikantní srnčí hřbet se žampiony a fazolkami

Srnčí hřbet osušíme papírovou utěrkou, okořeníme, osolíme a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odležet. Odleželý hřbet opékáme na pánvi s rozehřátým olejem z každé strany podle tloušťky hřbetu 2 až 3 minuty. Opečený hřbet odložíme stranou.

Mleté srnčí bifteky v rajské omáčce

Odblaněnou srnčí zvěřinu, slaninu, 1 cibuli a česnek dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Přidáme vejce, drcený tymián, pepř a sůl, dobře vymícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi utvoříme koule o velikosti pingpongového míčku.