Grill

Grilovaná daňčí svíčková s česnekovo-zázvorovou omáčkou

Důkladně odblaněnou svíčkovou potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odležet.

Suroviny

700 g daňčí panenské svíčkové
lžíce olivového oleje
mletý bílý pepř
sůl

Na omáčku

200 ml jablečno-zázvorového džusu
2 lžíce medu
2 lžíce hoisin omáčky
lžíce rýžového octa
2 stroužky česneku
3 cm čerstvého zázvoru
lžíce kukuřičného škrobu

K servírování

salátová okurka
jarní cibulky s natí
sezam

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Medailonky z divočáka na rozmarýnu

Z důkladně odblaněné panenky z divočáka nakrájíme dva centimetry silné medailonky, lehce je osolíme, posypeme černým pepřem a jemně nakrájenými jehličkami rozmarýnu, zalijeme whisky tak, aby byla zvěřina ponořená, a necháme v chladu do druhého dne odležet.

Velikonoční kýta z divočáka s jarní zeleninou

Kýtu s kostí hustě protkneme stroužky česneku a klínky anglické slaniny, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, vložíme do velkého pekáče, poklademe snítkami rozmarýnu, obložíme cibulí pokrájenou na měsíčky, podlijeme bílým vínem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 2 hodiny doměkka. Během pečení přeléváme výpekem.