Daňčí svíčková se žampiony
Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme svíčkovou a opékáme ji 3 až 4 minuty z každé strany. Opečenou svíčkovou zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.
Suroviny
| 600 g | daňčí svíčkové |
| 200 g | čerstvých žampionů |
| 200 ml | zvěřinového vývaru |
| 100 ml | smetany na šlehání |
| 1 | malá šalotka |
| stroužek | česneku |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | másla |
| lžička | dijonské hořčice |
| lžička | worcesterské omáčky |
| citronová šťáva | |
| mletý bílý pepř | |
| sůl |
Postup
Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme svíčkovou a opékáme ji 3 až 4 minuty z každé strany. Opečenou svíčkovou zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Do pánve přidáme lžíci másla, necháme rozpustit, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a prolisovaný česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Vsypeme na silnější plátky pokrájené žampiony a restujeme asi 5 minut. Vlijeme vývar a smetanu, přidáme hořčici a worcester, promícháme a krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme lžíci másla, dochutíme citronovou šťávou a solí.
Podáváme se širokými nudlemi.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Sváteční daňčí ragú s liškami a brusinkami
Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a moukou a promícháme, aby se kostky zvěřiny moukou a kořením obalily ze všech stran.
Daňčí ragú na červeném víně
Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a odložíme stranou. V kastrolu na másle rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.

