Grill

Daňčí svíčková se žampiony

Důkladně očištěnou daňčí svíčkovou osušíme, osolíme a opepříme. V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme svíčkovou a opékáme ji 3 až 4 minuty z každé strany. Opečenou svíčkovou zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.

Suroviny

600 g daňčí svíčkové
200 g čerstvých žampionů
200 ml zvěřinového vývaru
100 ml smetany na šlehání
1 malá šalotka
stroužek česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
lžička dijonské hořčice
lžička worcesterské omáčky
citronová šťáva
mletý bílý pepř
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Daňčí ragú na červeném víně

Očištěnou a důkladně odblaněnou zvěřinu nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, osolíme, posypeme zvěřinovým kořením, promícháme a odložíme stranou. V kastrolu na másle rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu.