Daňčí na kari s fíky
Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
Suroviny
| 600 g | daňčí kýty bez kosti |
| 2 | cibule |
| 4 stroužky | česneku |
| 2 | pomeranče |
| 4 | čerstvé fíky (sušené před použitím namočíme) |
| kousek | čerstvého zázvoru |
| 2 lžíce | rozinek |
| 2 lžíce | oleje |
| lžíce | kari koření |
| 4 lžíce | zakysané smetany |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.
Poté posypeme kari kořením, přidáme rozinky, šťávu z jednoho pomeranče, mírně podlijeme a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.
K měkké zvěřině přidáme pokrájené fíky, dílky druhého pomeranče a smetanu. Promícháme a jen krátce prohřejeme.
Podáváme s dušenou rýží.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Jelení pečeně s brusinkami a mandlemi
Na másle opečeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, zalijeme vodou a octem, přidáme bobkový list, nové koření, špetku soli a necháme přejít varem. Marinádu odstavíme a dáme trochu zchladnout.
Srnčí plec na pivu
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.

