Zvěřinová sekaná I.
Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.
Suroviny
| 500 g | masa na guláš z Jelena siky |
| 200 g | libového uzeného bůčku |
| 50 g | slaniny |
| 1 | vejce |
| 4 plátky | bílého toustového chleba |
| rozmixovaného nasucho | |
| 2 lžičky | divokého koření |
| 1/2 lžičky | drceného černého pepře |
| 2 lžíce | jemně nasekané petrželové natě |
| 2 snítky | čerstvé rozmarýny |
| sůl |
Postup
Zvěřinu i bůček nakrájíme na kostky a v mlýnku na maso umeleme najemno. Umletou směs dáme do mísy a spolu s vejcem buď ručně, nebo hnětačem dobře vymícháme.
Přidáme sůl, divoké koření, pepř, rozmixovaný toustový chléb, na drobné kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninu a dobře promícháme. Pečicím papírem vyložíme formu na biskupský chlebíček nebo na srnčí hřbet, na dno dáme snítky rozmarýny, naplníme zvěřinovou směsí a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s různě upravenými bramborami.
Sekaná je výborná i za studena. K ní můžeme jako netradiční přílohu podávat hrušky plněné pikantní bezinkovou marmeládou.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Pečená svíčková
Naloženou a odleženou zvěřinu dáme se zeleninou, kořením a máslem dusit – podléváme vodou. Nakonec osmahneme zvěřinu bez pokličky do červena. Měkkou vyjmeme a rozdělíme na díly. Vyjmeme koření a omáčku rozmixujeme. Zalijeme smetanou s moukou a povaříme.
Velikonoční dančí kýta se šípkovou omáčkou
Důkladně odblaněnou dančí kýtu opláchneme studenou vodou, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny, ze všech stran osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením, tenkým provázkem pevně svážeme do válečku a odložíme.

