VařeníPečení

Velikonoční jelení roláda

Odblaněnou jelení kýtu prokrojíme na plát a přes fólii zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme zvěřinovým kořením. Vejce rozšleháme s mlékem, přidáme najemno nasekanou petrželku, špetku pepře a sůl a na velké pánvi usmažíme tenkou omeletu.

Suroviny

800 g jelení kýty bez kosti (vrchní šál)
200 g tenkých plátků anglické slaniny
3 vejce
3 lžíce mléka
dvě šalotky
1 syrová červená paprika
svazek medvědího česneku
hrst hladkolisté petrželky
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
zvěřinový vývar
mletý pepř
směs mletého zvěřinového koření
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Pečeně z divočáka s višňovou omáčkou

V hrnci svaříme vodu s octem, bobkovým listem, novým kořením, pepřem a solí. Zvěřinu upravíme do válečku a svážeme potravinovým provázkem tak, aby si zachovala tvar, vložíme ji do hlubší misky, přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zalijeme prochladlým mořidlem a necháme v chladu do druhého dne odležet.

Medailonky z divočáka na šalvěji

Do úzké nádoby dáme nadrobno pokrájenou šunku, najemno nastrouhanou citronovou kůru z celého citronu, šťávu z půlky citronu, lžíci nasekaných lístků šalvěje, špetku čerstvě mletého citronového pepře a soli a tyčovým mixérem vše rozmělníme na pastu.