PečeníRolády

Sváteční jelení roláda s jedlými kaštany a brusinkami

Odblaněný šál z jelení kýty prokrojíme na velký obdélníkový plát, přes dvě vrstvy fólie ho rozklepeme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Housky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, nasucho je v troubě opečeme dozlatova a necháme vychladnout, vychladlé nasypeme do mísy.

Suroviny

800 g jelení kýty bez kosti (šál)
směs mletého koření na zvěřinu
sůl

Na nádivku

200 g předvařených oloupaných jedlých kaštanů
150 ml smetany na vaření
3 housky
3 vejce
1 malá šalotka
2 hrsti sušených brusinek
hrst nasekané plocholisté petržele
po lžíci čerstvých nasekaných lístků rozmarýnu a tymiánu
lžíce másla
mletý bílý pepř
sůl

Na brusinkovou omáčku

200 g čerstvých nebo mrazených brusinek
200 ml červeného vína
6 lžic vody
3 lžíce třtinového cukru
šťáva z 1 pomeranče
kůra z 1/2 pomeranče
citronová šťáva
po špetce mletého hřebíčku
po špetce skořice
po špetce citronového pepře
špetka soli

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty