PečeníDušení

Sváteční daňčí ragú s liškami a brusinkami

Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a moukou a promícháme, aby se kostky zvěřiny moukou a kořením obalily ze všech stran.

Suroviny

1 kg daňčí kýty bez kosti
400 g čerstvých nebo zavařených lišek
4 lžíce hustého brusinkového džemu s celými brusinkami
500 ml zvěřinového vývaru
300 ml červeného vína
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
lžíce rajčatového protlaku
lžíce třtinového cukru
malá červená cibule
stroužek česneku
3 bobkové listy
5 jalovčinek
3 kuličky nového koření
směs mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Velikonoční srnčí roláda s jablky, brusinkami a perníkem

Důkladně odblaněnou srnčí kýtu prořízneme na plát, přes dvojitou potravinovou fólii naklepeme, z obou stran osolíme a posypeme kořením.
Brusinky zalijeme ciderem, a necháme je nabobtnat. Oloupaná jablka zabavená jádřinců nakrájíme na malé kousky, vložíme do kastrůlku, přidáme polovinu másla a za stálého míchání krátce podusíme.

Plec z divočáka ve smetanové mrkvi

Odblaněnou plec z divočáka osušíme, posypeme mletým kořením, osolíme, upravíme do válečku a ovážeme tenkým provázkem. V malé misce metličkou prošleháme dijonskou hořčici, olivový olej a citronovou šťávu.