Srnčí plec na pivu
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.
Suroviny
| 500 g | srnčí plece bez kosti |
| 10 | sušených švestek |
| 1 | větší cibule |
| 1 stroužek | česneku |
| láhev | černého 10º piva |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžíce | cukru |
| nastrouhaný tmavý chléb | |
| kadeřavá petrželka | |
| 1/2 lžičky | sušeného tymiánu |
| lžička | mletého růžového pepře |
| sůl |
Postup
Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.
Během dušení podle potřeby podléváme pivem a občas promícháme. K téměř měkké zvěřině přidáme švestky, nastrouhaný chléb, tymián, zbytek piva a dusíme, až je zvěřina zcela měkká. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Podáváme s krupicovými noky nebo s těstovinami.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Daňčí pečeně v bylinkové krustě s podzimní zeleninou
Nejdříve si připravíme směs na bylinkovou krustu. Do misky vsypeme strouhanku, vlijeme olej, přidáme prolisovaný česnek, obě hořčice a nadrobno nasekané bylinky, osolíme a dobře promícháme.
Grilovaný daňčí hřbet s avokádovým dipem
Všechny suroviny na dip kromě pepře a soli dáme do úzké vysoké nádoby a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Dochutíme pepřem a solí a uložíme do chladničky.

