VařeníDušení

Srnčí plec na pivu

Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme kostky očištěné a odblaněné srnčí plece a opékáme, až se zvěřina „zatáhne“. Poté posypeme cukrem, jemně nasekaným česnekem a ještě lehce opečeme. Opečenou zvěřinu opepříme a osolíme, podlijeme částí piva a zvolna dusíme doměkka.

Suroviny

500 g srnčí plece bez kosti
10 sušených švestek
1 větší cibule
1 stroužek česneku
láhev černého 10º piva
2 lžíce oleje
2 lžíce cukru
nastrouhaný tmavý chléb
kadeřavá petrželka
1/2 lžičky sušeného tymiánu
lžička mletého růžového pepře
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty