PečeníGrill

Srnčí biftečky s brusinkovou omáčkou

Brusinky přes noc namočíme do griotky. Namočené brusinky i s nálevem dáme do kastrůlku, přidáme vodu a snítku rozmarýnu, osolíme, promícháme a pod pokličkou asi 15 minut velmi zvolna povaříme. Poté vyndáme rozmarýn, důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme máslem.

Suroviny

700 - 800 g srnčího hřbetu bez kosti
snítka čerstvého rozmarýnu
nahrubo podrcený pepř čtyř barev
hrubozrnná mořská sůl
olivový olej
lžíce másla

Na omáčku

70 g sušených brusinek
100 ml griotky
150 ml vody
lžíce balzamikového krému
snítka čerstvého rozmarýnu
lžička studeného másla
špetka soli

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Zelná rajská polévka s mletou zvěřinou

V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme rozemnutým oreganem a kořením na zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky.

Jelení ragú s mrkví a žampiony

Důkladně odblaněnou jelení plec pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, posypeme zvěřinovým kořením, osolíme a promícháme. V kastrolu se silným dnem rozpálíme olej s máslem a okořeněné kostky po částech ze všech stran zprudka opékáme, aby se „zatáhly“; odkládáme stranou.