Omáčky

Šípková omáčka

Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru.

Suroviny

máslo
mrkev
celer
petržel
cibule
1 dkg celé skořice
5 hřebíčků
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
tymián
bobkový list
sůl
citrónová kůra
citrónová šťáva nebo ocet
cukr
hladká mouka
čerstvá nebo nakládaná rajčata
vývar nebo bujón
rajský protlak
šípková zavařenina
1/2 l červené víno

Další recepty

Zelná rajská polévka s mletou zvěřinou

V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku. Vsypeme na plátky nakrájený česnek a krátce restujeme, jen co se česnek rozvoní. Přidáme mletou zvěřinu, osolíme, okořeníme rozemnutým oreganem a kořením na zvěřinu a za stálého míchání restujeme, až zvěřina zhnědne a rozdělí se na drobné kousky.

Kotlík z mufloní zvěřiny

Na rozškvařené slanině zpěníme v kastrolu drobně nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou zvěřinu a ze všech stran opečeme.