Postup
Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru. Když je zelenina růžová, přidáme 3 lžíce hladké mouky a necháme zasmažit. Přidáme 4 čerstvá nebo nakládaná rajčata, zalijeme vývarem, osolíme, dáme 2 lžíce rajského protlaku a 2 lžíce šípkové zavařeniny.
Dobře povařenou omáčku podle chuti okyselíme citronovou šťávou nebo octem, osolíme, přisladíme a přecedíme. Do hotové omáčky přidáme ½ litru červeného vína. Měkkou zvěřinu nakrájíme na plátky, trochu podlijeme vývarem a posypeme zeleninou na nudličky nakrájenou, ve které se zvěřina vařila.
Šípkovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.
Podáváme s houskovým knedlíkem.