DušeníOmáčky

Plec z divočáka na rajčatech

Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou. Plec z divočáka nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce.

Suroviny

600 g plece z divočáka
400 g rajčat
200 g cibule
40 g slaniny
30 g hladké mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky majoránky
lžička sladké mleté papriky
1 feferonka
čerstvě mletý pepř
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Mufloní hřbet na červeném víně se žampiony

Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.

Daňčí plec na zelenině

Odblaněnou daňčí plec prokrojíme na silnější plát a z obou stran osolíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky, obalíme je v koření, rozložíme na plát zvěřiny, plát pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. Cibuli, jednu mrkev, petržel a celer nakrájíme nadrobno.