Plec z divočáka na rajčatech
Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou. Plec z divočáka nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
Suroviny
| 600 g | plece z divočáka |
| 400 g | rajčat |
| 200 g | cibule |
| 40 g | slaniny |
| 30 g | hladké mouky |
| 2 lžíce | oleje |
| 2 lžičky | majoránky |
| lžička | sladké mleté papriky |
| 1 | feferonka |
| čerstvě mletý pepř | |
| sůl |
Postup
Rajčata spaříme ve vařící vodě, zchladíme, oloupeme, nakrájím a uchováme je i se šťávou. Plec z divočáka nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou slaninu, přidáme drobně nakrájenou cibuli a lehce opékáme dozlatova. Poté přidáme zvěřinu obalenou v mouce, jemně nakrájenou feferonku, promícháme a ze všech stran opečeme. Zasypeme paprikou a majoránkou, přidáme nakrájená rajčata i se šťávou, promícháme, mírně podlijeme a zvolna dusíme doměkka. Nakonec podle chuti opepříme a osolíme.
Podáváme s cuketovými bramboráčky.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Mufloní hřbet na červeném víně se žampiony
Odblaněný mufloní hřbet osušíme, nakrájíme na velké špalíky, ze všech stran osolíme a posypeme mletým zvěřinovým kořením. V litinovém kastrolu rozehřejeme olej s máslem a okořeněné špalíky zvěřiny na něm ze všech stran zprudka opečeme, odložíme stranou.
Daňčí plec na zelenině
Odblaněnou daňčí plec prokrojíme na silnější plát a z obou stran osolíme. Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky, obalíme je v koření, rozložíme na plát zvěřiny, plát pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. Cibuli, jednu mrkev, petržel a celer nakrájíme nadrobno.

