Pikantní jelení gulášek
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nakrájené bílé cibule a necháme zesklovatět. Poté vložíme zvěřinu a ještě chvíli mícháme a opékáme.
Suroviny
| 600 g | jeleního masa na guláš |
| 50 g | slaniny |
| 20 g | sádla |
| 3 | bílé cibule |
| 1 | červená cibule |
| 2 | syrové barevné papriky |
| 2 lžíce | pikantního kečupu |
| lžíce | hladké mouky |
| lžička | sladké nebo pálivé papriky |
| lžička | sušeného tymiánu |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na sádle rozškvaříme slaninu nakrájenou na drobné kostičky, přidáme nakrájené bílé cibule a necháme zesklovatět. Poté vložíme zvěřinu a ještě chvíli mícháme a opékáme. Nakonec posypeme paprikou, ihned podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přidáme tymián a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka.
K hotové zvěřině přidáme papriky nakrájené na nudličky, červenou cibuli nakrájenou na kolečka, kečup a společně krátce povaříme.
Pikantní jelení gulášek podáváme s chlebem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Roláda z divočáka plněná sušenými švestkami
Sušené švestky zalijeme portským a necháme přes noc macerovat. Před použitím je scedíme, portské odložíme stranou. Bok z divočáka rozdělíme na dva díly a každý rozklepeme na plát o rozměrech asi 20 x 25 cm.
Daňčí na kari s fíky
Cibuli, česnek a zázvor pokrájené nadrobno zpěníme na oleji. Přidáme zvěřinu nakrájenou na kostky, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran.



