Pečení

Pečená jelení kýta s pikantní brusinkovou omáčkou

Důkladně odblaněnou jelení kýtu osolíme, posypeme kořením a pevně ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku na rozehřátém oleji ji ze všech stran zprudka opečeme.

Suroviny

1,3 kg kýty bez kosti z jelena siky
500 ml brusinkového džusu
400 g brusinkového džemu s celými bobulemi
100 g jablečného želé
2 lžíce slunečnicového oleje
lžíce dijonské hořčice
lžička najemno nastrouhaného čerstvého křenu
jemně mleté koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Divoké steaky

Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi.