Mufloní plec v alobalu
Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.
Suroviny
| mufloní plec bez kosti (nejlépe z mladého kusu) | |
| 2 | červené cibule |
| 4 stroužky | česneku |
| 1 | červená paprika |
| olivový olej | |
| lžíce | sušeného dobromyslu |
| 1/2 lžičky | tymiánu |
| drcený černý pepř | |
| sůl |
Postup
Mufloní plec odblaníme, omyjeme, osušíme, posypeme drceným pepřem a osolíme. Silnější alobal na pečení rozprostřeme na plech s vyšším okrajem nebo do pekáče, potřeme olejem a položíme na něj připravenou mufloní plec.
Přidáme na kolečka nakrájené cibule, na proužky nakrájenou papriku a plátky česneku. Nakonec posypeme dobromyslem a tymiánem. Alobal pevně uzavřeme a v předehřáté troubě zvěřinu pečeme doměkka.
Podáváme s bramborami pečenými ve slupce.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Salát s grilovaným hřbetem z divočáka, hruškami a vlašskými ořechy
Do misky dáme jogurt, prolisovaný česnek, olivový olej a hořčici a metličkou prošleháme dohladka. Dochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí, odložíme do chladničky.
Hřbet z divočáka s pepřovou omáčkou
V hrnci rozpustíme máslo a 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce ji restujeme jen do změknutí. Pak vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku.

