Marocký jelení tažin se sušenými švestkami a cizrnou
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na velké kostky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu a promícháme. V hluboké pánvi na 2 lžících rozehřátého olivového oleje po částech zprudka ze všech stran kostky zvěřiny opečeme a odložíme je stranou.
Suroviny
| 900 g | jelení plece bez kosti |
| 2 | velké mrkve |
| 1 | cuketa |
| 1 | červená cibule |
| 3 stroužky | česneku |
| 2 hrsti | sušených švestek |
| 2 hrsti | celých blanšírovaných mandlí |
| 1 plechovka (430 g) | cizrny |
| 500 ml | zvěřinového vývaru |
| 3 lžíce | olivového oleje |
| 2 lžíce | medu |
| lžíce | kukuřičného škrobu |
| 2 lžičky | mleté kurkumy |
| lžička | mleté skořice |
| lžička | mletého zázvoru |
| 1/2 lžičky | mletého koření na zvěřinu |
| sůl | |
| čerstvý koriandr nebo petrželka |
Postup
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na velké kostky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu a promícháme. V hluboké pánvi na 2 lžících rozehřátého olivového oleje po částech zprudka ze všech stran kostky zvěřiny opečeme a odložíme je stranou. Do pánve přidáme zbylou lžíci olivového oleje, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, kurkumu, skořici a zázvor. Krátce orestujeme, jen co se česnek rozvoní. Vložíme opečené kostky zvěřiny a promícháme, aby se zvěřina rovnoměrně obalila kořením. Vše přendáme do keramického pomalého hrnce, přidáme nahrubo nakrájené mrkve a cuketu, sušené švestky, mandle a scezenou propláchnutou cizrnu. Pokapeme medem, zalijeme vývarem, zakryjeme poklicí, teplotu nastavíme na 90 °C a vaříme doměkka 6 hodin. Ke konci vaření přidáme škrob rozmíchaný se dvěma lžícemi studené vody, promícháme a krátce povaříme do zhoustnutí. Nakonec podle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s rýží, porce tažinu ozdobíme čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Divoké steaky
Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi.
Hřbet z divočáka s pepřovou omáčkou
V hrnci rozpustíme máslo a 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce ji restujeme jen do změknutí. Pak vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku.

