VařeníPečení

Marocký jelení tažin se sušenými švestkami a cizrnou

Odblaněnou jelení plec nakrájíme na velké kostky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením na zvěřinu a promícháme. V hluboké pánvi na 2 lžících rozehřátého olivového oleje po částech zprudka ze všech stran kostky zvěřiny opečeme a odložíme je stranou.

Suroviny

900 g jelení plece bez kosti
2 velké mrkve
1 cuketa
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 hrsti sušených švestek
2 hrsti celých blanšírovaných mandlí
1 plechovka (430 g) cizrny
500 ml zvěřinového vývaru
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky mleté kurkumy
lžička mleté skořice
lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky mletého koření na zvěřinu
sůl
čerstvý koriandr nebo petrželka

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Divoké steaky

Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi.