Kostky z divočáka na česneku
Bok z divočáka pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme prolisovaný česnek a promícháme.
Suroviny
| 1 kg | boku z divočáka bez kosti |
| 2 | cibule |
| 4 velké stroužky | česneku |
| 3 lžíce | sádla |
| 2 rovné lžíce | nahrubo podrceného divokého koření (jalovec, nové koření, černý pepř, bobkový list) |
| sůl | |
| zvěřinový vývar |
Postup
Bok z divočáka pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, osolíme, posypeme divokým kořením, přidáme prolisovaný česnek a promícháme.
V litinovém kastrolu na sádle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme okořeněné kostky zvěřiny a ze všech stran je zprudka osmahneme. Podlijeme vývarem a pod poklicí v troubě předehřáté na 170 °C zvolna pečeme doměkka. Během pečení občas promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Měkkou zvěřinu krátce dopečeme bez poklice.
Kostky z divočáka na česneku podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Další recepty
Mufloní hřbet na hřibech s rajčaty
Polovinu slaniny nakrájíme na klínky, druhou půlku velmi jemně nasekáme. Očištěný a odblaněný mufloní hřbet prošpikujeme klínky slaniny a čtvrtkami stroužků česneku, opepříme, osolíme, posypeme jemně podrceným novým kořením a bobkovým listem.
Daňčí steaky s lesním ovocem
Odblaněný daňčí hřbet nakrájíme na 2–3 cm silné plátky, lehce je naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a necháme aspoň hodinu odležet.

