Vaření

Jelení ragú s mrkví a žampiony

Důkladně odblaněnou jelení plec pokrájíme na větší kostky, dáme do mísy, posypeme zvěřinovým kořením, osolíme a promícháme. V kastrolu se silným dnem rozpálíme olej s máslem a okořeněné kostky po částech ze všech stran zprudka opékáme, aby se „zatáhly“; odkládáme stranou.

Suroviny

1 kg jelení plece bez kosti
600 ml zvěřinového vývaru
250 g čerstvých žampionů
200 g sterilovaných perlových cibulek
4 velké mrkve
3 stonky řapíkatého celeru
3 stroužky česneku
1 čerstvá feferonka
3 lžíce kukuřičného škrobu
lžíce worcesterské omáčky
lžíce rajčatového protlaku
lžíce třtinového cukru
2 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
lžička jemně mletého koření na zvěřinu
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Jelení plátky na hříbkách

Jelení kýtu nakrájíme na plátky, okraje nařízneme, naklepeme, osolíme, lehce posypeme kořením a obalíme v mouce. Hříbky též nakrájíme na plátky. V pánvi na rozehřátém oleji opékáme plátky obalené kýty z každé strany asi 3 až 4 minuty, odložíme stranou.