Jelení panenská svíčková s brokolicí a kešu ořechy
Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně po malých dávkách v ní růžičky brokolice 2 minuty vaříme. Každou dávku vyjmeme děrovanou naběračkou a prudce ji zchladíme ve studené vodě s kostkami ledu.
Suroviny
| 500 g | panenské svíčkové z jelena siky |
| 1 | menší květáková brokolice |
| 3 | jarní cibulky |
| 2 hrsti | kešu ořechů natural |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| jemně mletá směs koření na zvěřinu | |
| sůl |
Na omáčku
| 200 ml | ananasového džusu |
| 3 lžíce | sladké chilli omáčky |
| 2 lžíce | medu |
| 2 lžíce | kukuřičného škrobu |
| lžíce | rýžového octa |
| 2 lžičky | krémového balzamika |
| sůl |
Postup
Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně po malých dávkách v ní růžičky brokolice 2 minuty vaříme. Každou dávku vyjmeme děrovanou naběračkou a prudce ji zchladíme ve studené vodě s kostkami ledu. Zchlazenou brokolici necháme odkapat a odložíme ji stranou.
V malé misce metličkou prošleháme ananasový džus, chilli omáčku, med, rýžový ocet a balzamiko.
Důkladně odblaněnou panenskou svíčkovou nakrájíme přes vlákno na menší kousky, vložíme do misky, osolíme, posypeme kořením a promícháme.
V hluboké wok pánvi na rozehřátém oleji zprudka ze všech stran osmahneme kousky svíčkové a odložíme stranou. Do pánve vlijeme omáčku, přivedeme k varu, přidáme škrob rozmíchaný ve 3 lžících studené vody a povaříme do zhoustnutí. Do pánve vrátíme osmahnutou svíčkovou, přidáme blanšírovanou brokolici a kešu ořechy, promícháme a jen krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme nakrájenou nať z jarních cibulek a dochutíme solí.
Podáváme s rýží tří barev.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Šípková omáčka
Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru.
Grilovaná daňčí svíčková s česnekovo-zázvorovou omáčkou
Důkladně odblaněnou svíčkovou potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odležet.


