Vaření

Jelení panenská svíčková s brokolicí a kešu ořechy

Brokolici opláchneme studenou vodou a nožem ji rozdělíme na menší růžičky. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a postupně po malých dávkách v ní růžičky brokolice 2 minuty vaříme. Každou dávku vyjmeme děrovanou naběračkou a prudce ji zchladíme ve studené vodě s kostkami ledu.

Suroviny

500 g panenské svíčkové z jelena siky
1 menší květáková brokolice
3 jarní cibulky
2 hrsti kešu ořechů natural
2 lžíce olivového oleje
jemně mletá směs koření na zvěřinu
sůl

Na omáčku

200 ml ananasového džusu
3 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce medu
2 lžíce kukuřičného škrobu
lžíce rýžového octa
2 lžičky krémového balzamika
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Šípková omáčka

Na másle do růžova usmažíme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu s cibulkou. Přidáme 1 dkg celé skořice, 5 hřebíčků, 5 zrnek pepře, 5 zrnek nového koření, tymián, bobkový list, kousek citronové kůry a lžíci cukru.