VařeníGrill

Jelení medailonky na šalotce a červeném víně

Důkladně odblaněný jelení hřbet přes vlákno nakrájíme na špalíky, mírně je rukou sevřenou v pěst zploštíme na medailonky, posypeme kořením, osolíme a v pokojové teplotě necháme asi 15 minut odležet.

Suroviny

600 g jeleního hřbetu bez kosti
6 středně velkých šalotek
velký stroužek česneku
200 ml polosladkého červeného vína
100 ml zvěřinového vývaru
2 lžíce olivového oleje
lžíce medu
lžíce másla
snítka čerstvého tymiánu
koření Šmidrkal na pikantní steak
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Sváteční dančí pečeně

Očištěný a odblaněný dančí hřbet prošpikujeme klínky slaniny obalenými v drcených jalovčinkách a tymiánu. Osolíme, opepříme, posypeme zbylými jalovčinkami a tymiánem a necháme v chladu rozležet.