Hřbet z divočáka s vepřovým bůčkem
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne.
Suroviny
| 800 g | hřbetu z divočáka bez kosti |
| 300 g | uzeného vepřového bůčku |
| 6 plátků | anglické slaniny |
| 1 | cibule |
| olej | |
| citronová šťáva | |
| drcené jalovčinky | |
| mletý pepř | |
| sůl |
Postup
Odblaněný hřbet osolíme, opepříme, posypeme drcenými jalovčinkami, pokapeme citronovou šťávou a olejem, zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladu rozležet do druhého dne. Rozleželou zvěřinu opečeme ze všech stran na pánvi potřené olejem, přendáme do pekáčku, poklademe plátky slaniny, přidáme bůček nakrájený na kostky společně s nakrájenou větší cibulí opečenou na druhé pánvi, podlijeme vodou nebo vývarem a zvolna pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme. Podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Srnčí kýta na jalovci
Srnčí kýtu odblaníme, protáhneme klínky slaniny (část slaniny si odložíme stranou), potřeme ze všech stran citronovou šťávou, drceným pepřem a solí a dáme do chladu přes noc rozležet.
Jelení plec na tymiánu s hráškem
Odblaněnou jelení plec nakrájíme na kostky, opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce promíchané se lžičkou sušeného tymiánu.

