Hřbet z divočáka s pepřovou omáčkou
V hrnci rozpustíme máslo a 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce ji restujeme jen do změknutí. Pak vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku.
Suroviny
| 800 g | hřbetu z divočáka bez kosti |
| 400 ml | zvěřinového vývaru |
| 200 ml | smetany ke šlehání |
| 100 ml | bílého vína |
| 1 | šalotka |
| 4 lžíce | slunečnicového oleje |
| 2 lžíce | másla |
| lžíce | dijonské hořčice |
| lžíce | hladké mouky |
| necelá lžíce | pepře čtyř barev |
| snítka | čerstvého tymiánu |
| špetka | mletého bílého pepře |
| sůl |
Postup
V hrnci rozpustíme máslo a 2 lžíce oleje, vhodíme nadrobno nakrájenou šalotku a krátce ji restujeme jen do změknutí. Pak vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme vínem, necháme odpařit alkohol, vlijeme vývar, přidáme celý pepř a lístky tymiánu, promícháme a zvolna 15 až 18 minut povaříme. Nakonec vlijeme smetanu a jen krátce povaříme. Omáčku tyčovým mixérem dohladka rozmixujeme, dochutíme solí.
Důkladně odblaněný hřbet z divočáka mírně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. V pokojové teplotě necháme asi 15 minut odležet. Pak v hluboké pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a hřbet z každé strany opékáme podle požadavku na stupeň propečení 3 až 4 minuty. Opečený hřbet zabalíme do alobalu a před krájením a podáváním necháme krátce odpočinout.
Odpočinutý hřbet krájíme šikmo přes vlákno na středně silné plátky, podáváme s pepřovou omáčkou a rýží.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Další recepty
Srnčí ragú se sušenými hříbky na italský způsob
Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát. Pak je scedíme, větší kusy pokrájíme, scezenou vodu nevyléváme.
Pomalu tažené jelení hrudí v hoisin omáčce
Jelení hrudí nakrájíme na větší kostky a v kastrolu se silným dnem na rozehřátém oleji po částech zprudka opečeme ze všech stran. Opečenou zvěřinu odložíme stranou.

