Hřbet z divočáka na dijonské hořčici
Do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, lžíci citronové šťávy, rovnou lžičku soli a špetku čerstvě mletého citronového pepře a metličkou prošleháme. Touto směsí vydatně ze všech stran potřeme důkladně odblaněný hřbet z divočáka a necháme přes noc v chladničce marinovat.
Suroviny
| 1/2 | hřbetu z divočáka (selete) s kostí |
| 300 ml | bílého vína |
| 300 ml | smetany na šlehání |
| 5 lžic | olivového oleje |
| 2 lžíce | dijonské hořčice |
| 2 | žloutky |
| lžíce | másla |
| citronová šťáva | |
| mletý citronový pepř | |
| sůl |
Postup
Do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice, lžíci citronové šťávy, rovnou lžičku soli a špetku čerstvě mletého citronového pepře a metličkou prošleháme. Touto směsí vydatně ze všech stran potřeme důkladně odblaněný hřbet z divočáka a necháme přes noc v chladničce marinovat. Druhý den v pekáčku rozehřejeme zbylé 2 lžíce olivového oleje a lžíci másla a marinovaný hřbet dozlatova z obou stran opečeme. Podlijeme vínem, zakryjeme poklicí a v troubě předehřáté na 190 °C zvolna pečeme asi 1,5 hodiny doměkka. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Měkký hřbet odložíme stranou, zakryjeme alobalem a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme zbylou marinádu, vlijeme smetanu, do níž jsme zašlehali žloutky, metličkou prošleháme a krátce zvolna povaříme do mírného zhoustnutí. Podle potřeby dochutíme citronovou šťávou a solí.
Podáváme s bramborovými špalíky.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Další recepty
Rolovaná krkovice z divočáka s medovou mrkví
Krkovici prokrojíme na plát, z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme medovou hořčicí, pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a jen velmi krátce orestujeme, vložíme srolovanou krkovici a ze všech stran ji zprudka opečeme.
Maďarský jelení guláš
Zvěřinu nakrájíme na větší kostky, osolíme, posypeme mletým zvěřinovým kořením a drceným kmínem a promícháme. V hrnci se silným dnem zahřejeme olej a po dávkách opečeme kostky zvěřiny ze všech stran, asi 1–2 minuty z každé strany.
