Grilované srnčí mleté kebaby s oreganem
Mletou zvěřinu osolíme a důkladně promícháme s vajíčkem, kořením, škrobem a nadrobno nasekanými lístky oregana. Mletou směs necháme asi hodinu odležet v chladničce.
Suroviny
| 500 g | mleté srnčí zvěřiny |
| 1 | vejce |
| 2 lžíce | kukuřičného škrobu |
| svazeček | čerstvého oregana |
| mleté zvěřinové koření | |
| sůl | |
| slunečnicový olej na potření |
Na dip
| 300 g | řeckého jogurtu |
| malý stroužek | česneku najemno nastrouhaný |
| lžička | citronové šťávy |
| špetka | mletého římského kmínu |
| hrst | nasekané pažitky |
| špetka | soli |
Na salát
| 3 | mladé cukety |
| svazek | ředkviček |
| jedna | žlutomasá paprika |
| 3 lžíce | olivového oleje |
| lžíce | citronové šťávy |
| lžička | krystalového cukru |
| citronový pepř | |
| sůl |
Na pita chléb
| 400 g | hladké mouky |
| 200 ml | vody |
| 10 g | čerstvého droždí |
| ½ lžičky | krystalového cukru |
| ½ lžičky | soli |
Postup
Mletou zvěřinu osolíme a důkladně promícháme s vajíčkem, kořením, škrobem a nadrobno nasekanými lístky oregana. Mletou směs necháme asi hodinu odležet v chladničce.
Špejle předem namočíme do vody, aby se na grilu nepálily. Potom je obalíme vychlazenou mletou zvěřinovou směsí, na špejlích vytvarujeme válečky o průměru 3 cm a délce 12 cm. Válečky potřeme olejem a na rozpáleném grilu je opečeme dozlatova.
Podáváme s jogurtovým dipem, salátem z čerstvé zeleniny a pita chlebem.
Jogurtový dip
Všechny suroviny v misce dobře promícháme, dip uložíme do chladničky.
Salát z cukety
Cukety se slupkou nakrájíme škrabkou na tenké dlouhé plátky, ředkvičky také na tenké plátky a papriku na proužky. Vložíme do misky, zakápneme olejem a citronovou šťávou, ochutíme pepřem, cukrem a solí a zlehka promícháme. Salát uložíme do chladničky.
Pita chléb
Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a metličkou prošleháme, až se droždí rozpustí. Pak vlijeme 100 m vlažné vody, vsypeme 4 vrchovaté lžíce mouky, metličkou prošleháme a v zakryté míse necháme asi 40 minut vzejít omládek. K omládku vlijeme zbylou vodu, vsypeme zbylou mouku smíchanou se solí a důkladně vypracujeme hladké těsto. V zakryté míse necháme těsto asi hodinu kynout. Z vykynutého těsta odděluje kousky o hmotnosti 50 g, vytvarujeme z nich pevné bochánky a na pracovní ploše je necháme chvilku odpočinout. Pak z nich vyválíme placky o tloušťce asi 0,5 cm a v troubě předehřáté na 250 °C je pečeme asi 15 minut dozlatova. Placky by se měly nafouknout.
Upečené ještě horké placky vložíme do mikrotenového sáčku, po vychladnutí budou měkké a vláčné.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Nudličky z jelení svíčkové s karamelizovanou červenou cibulí
Do velké mísy dáme svíčkovou nakrájenou na nudličky, mírně posypeme zvěřinovým kořením, přidáme prolisovaný česnek a rybí omáčku, promícháme a necháme asi 20 minut odpočívat při pokojové teplotě.
Srnčí špízy s ananasem
Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.


