Grill

Grilované srnčí mleté kebaby s oreganem

Mletou zvěřinu osolíme a důkladně promícháme s vajíčkem, kořením, škrobem a nadrobno nasekanými lístky oregana. Mletou směs necháme asi hodinu odležet v chladničce.

Suroviny

500 g mleté srnčí zvěřiny
1 vejce
2 lžíce kukuřičného škrobu
svazeček čerstvého oregana
mleté zvěřinové koření
sůl
slunečnicový olej na potření

Na dip

300 g řeckého jogurtu
malý stroužek česneku najemno nastrouhaný
lžička citronové šťávy
špetka mletého římského kmínu
hrst nasekané pažitky
špetka soli

Na salát

3 mladé cukety
svazek ředkviček
jedna žlutomasá paprika
3 lžíce olivového oleje
lžíce citronové šťávy
lžička krystalového cukru
citronový pepř
sůl

Na pita chléb

400 g hladké mouky
200 ml vody
10 g čerstvého droždí
½ lžičky krystalového cukru
½ lžičky soli

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Srnčí špízy s ananasem

Všechny suroviny na marinádu dáme do misky a prošleháme metličkou. Očištěnou svíčkovou nakrájíme na špalíky, vložíme do marinády a alespoň na hodinu uložíme do chladničky.