Grilovaná srnčí panenka s borůvkovým přelivem
Srnčí panenky potřeme olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým citronovým pepřem, osolíme a nechám asi 20 minut v pokojové teplotě odležet. Poté je grilujeme podle požadavku na propečení asi 2 až 3 minuty z každé strany.
Suroviny
| 600 g | srnčí panenské svíčkové |
| lžíce | olivového oleje |
| mletý | citronový pepř |
| sůl |
Na borůvkový přeliv
| 125 g | čerstvých borůvek |
| lžíce | medu |
| lžička | balzamikového krému |
| ½ lžičky | dijonské hořčice |
| sůl |
Na okurkový salát
| menší salátová okurka | |
| 100 g | sýra feta |
| 2 hrsti | čerstvých borůvek |
| 2 lžíce | nasekané čerstvé petrželky |
| lžíce | olivového oleje |
| šťáva z ½ | citronu |
| lžička | cukru |
| sůl |
Postup
Srnčí panenky potřeme olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým citronovým pepřem, osolíme a nechám asi 20 minut v pokojové teplotě odležet. Poté je grilujeme podle požadavku na propečení asi 2 až 3 minuty z každé strany. Grilované panenky zabalíme do alobalu a necháme je odpočinout.
V malém kastrůlku smícháme borůvky, med, balzamikový krém, dijonskou hořčici a špetku soli. Za stálého míchání zvolna povaříme asi 3 až 5 minut do zhoustnutí.
Okurku nakrájíme na silnější plátky, dáme do misky, přelijeme olivovým olejem a citronovou šťávou, přidáme nasekanou petrželku a cukr, osolíme a promícháme.
Podáváme s rýží. Pokrm servírujeme tak, že na 2/3 talíře rozprostřeme uvařenou rýži a na zbylou plochu okurkový salát. Salát posypeme rozdrobeným sýrem feta a ozdobíme čerstvými borůvkami. Na rýži položíme grilované panenky, které přelijeme borůvkovým přelivem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Kotlík z mufloní zvěřiny
Na rozškvařené slanině zpěníme v kastrolu drobně nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou zvěřinu a ze všech stran opečeme.
Rolovaná krkovice z divočáka s medovou mrkví
Krkovici prokrojíme na plát, z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme medovou hořčicí, pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a jen velmi krátce orestujeme, vložíme srolovanou krkovici a ze všech stran ji zprudka opečeme.

