GrillOmáčky

Grilovaná srnčí panenka s borůvkovým přelivem

Srnčí panenky potřeme olivovým olejem, posypeme čerstvě mletým citronovým pepřem, osolíme a nechám asi 20 minut v pokojové teplotě odležet. Poté je grilujeme podle požadavku na propečení asi 2 až 3 minuty z každé strany.

Suroviny

600 g srnčí panenské svíčkové
lžíce olivového oleje
mletý citronový pepř
sůl

Na borůvkový přeliv

125 g čerstvých borůvek
lžíce medu
lžička balzamikového krému
½ lžičky dijonské hořčice
sůl

Na okurkový salát

menší salátová okurka
100 g sýra feta
2 hrsti čerstvých borůvek
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
lžíce olivového oleje
šťáva z ½ citronu
lžička cukru
sůl

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Kotlík z mufloní zvěřiny

Na rozškvařené slanině zpěníme v kastrolu drobně nakrájenou cibuli, přidáme na větší kostky nakrájenou zvěřinu a ze všech stran opečeme.

Rolovaná krkovice z divočáka s medovou mrkví

Krkovici prokrojíme na plát, z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme medovou hořčicí, pevně srolujeme a ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku rozpustíme nadrobno nakrájenou slaninu, přidáme olej, vsypeme nadrobno nakrájenou šalotku a jen velmi krátce orestujeme, vložíme srolovanou krkovici a ze všech stran ji zprudka opečeme.