Grilovaná srnčí panenka
Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí. Srnčí panenky opatrně odblaníme, osušíme a vložíme do marinády.
Suroviny
| 4 kusy | srnčí panenské svíčkové |
| 3 lžíce | oleje |
| lžíce | citronové šťávy |
| 4 kapky | worcesterové omáčky |
| větvička | čerstvého rozmarýnu |
| 8 | jalovčinek |
| drcený barevný pepř a sůl |
Postup
Olej smícháme s citronovou šťávou, worcesterem, podrceným jalovcem, pepřem a solí. Srnčí panenky opatrně odblaníme, osušíme a vložíme do marinády. V marinádě je důkladně smočíme ze všech stran, přidáme větvičku rozmarýnu, zakryjeme potravinovou fólií a necháme v chladu 1 – 2 dny rozležet. Pak panenky po délce napíchneme na kovové jehly nebo silnější špejle a ze všech stran je opečeme na středně rozehřátém grilu doměkka.
Podáváme s opečenými bramborami nebo pečivem, pikantní studenou omáčkou a lehkým zeleninovým salátem.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Plátky z kýty z divočáka s restovanou paprikou
Odblaněnou kýtu z divočáka nakrájíme na silnější plátky, přes fólii naklepeme, posypeme kořením, osolíme a odložíme stranou. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, vložíme okořeněné plátky, opékáme z každé strany asi 2 až 3 minuty a odložíme je stranou.
Grilovaná daňčí svíčková s česnekovo-zázvorovou omáčkou
Důkladně odblaněnou svíčkovou potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a necháme v pokojové teplotě asi 30 minut odležet.

