Divoké steaky
Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi.
Suroviny
| 1 kg | hřbet nebo kýta – lze použít srnec, daněk, jelen nebo divočák |
| 3 až 4 | vejce |
| 1 lžíce | plnotučné |
| 1 lžíce | kremžské hořčice |
| 1 dcl | oleje |
| 6 stroužků | česneku |
| 1 lžička | cukru |
| sůl | |
| pepř | |
| 2 lžíce | grilovacího koření |
| 2 lžíce | sójové omáčky |
Postup
Maso nakrájíme, naklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Do misky rozklepneme vejce a přidáme ostatní ingredience, vše zamícháme. Maso naložíme na 24 hodin do připravené směsi. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme krátce z obou stran.
Podáváme s brambory nebo hranolky.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Zvěřinové karbanátky s cuketou
Mletou zvěřinu vložíme do mísy, osolíme, přidáme nahrubo nastrouhanou neoloupanou cuketu, v mléce namočené pečivo, vejce, koření a hladkou mouku (podle potřeby přidáme více). Směs dobře vymícháme.
Srnčí ragú se sušenými hříbky na italský způsob
Sušené hříbky dáme do misky, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát. Pak je scedíme, větší kusy pokrájíme, scezenou vodu nevyléváme.
