Vaření

Daňčí roládky s paprikou

Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na plátky a rozklepeme je na velmi tenkou stejnoměrnou tloušťku. Rozklepané plátky nakrájíme na proužky o rozměrech 6 x 12 cm, z obou stran je osolíme a lehce posypeme kořením. Papriky nakrájíme na tenké proužky, šalotky na měsíčky.

Suroviny

600 g daňčí kýty bez kosti z mladého kusu
3 velké syrové papriky (červená, oranžová a žlutá)
2 větší šalotky
2 lžíce olivového oleje
směs zvěřinového koření na pikantní nebo přírodní steak
sůl
plocholistá petržel

Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.

Koření a víno k tomuto receptu

Další recepty

Sváteční jelení roláda s jedlými kaštany a brusinkami

Odblaněný šál z jelení kýty prokrojíme na velký obdélníkový plát, přes dvě vrstvy fólie ho rozklepeme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Housky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, nasucho je v troubě opečeme dozlatova a necháme vychladnout, vychladlé nasypeme do mísy.