Daňčí roládky s paprikou
Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na plátky a rozklepeme je na velmi tenkou stejnoměrnou tloušťku. Rozklepané plátky nakrájíme na proužky o rozměrech 6 x 12 cm, z obou stran je osolíme a lehce posypeme kořením. Papriky nakrájíme na tenké proužky, šalotky na měsíčky.
Suroviny
| 600 g | daňčí kýty bez kosti z mladého kusu |
| 3 | velké syrové papriky (červená, oranžová a žlutá) |
| 2 | větší šalotky |
| 2 lžíce | olivového oleje |
| směs zvěřinového koření na pikantní nebo přírodní steak | |
| sůl | |
| plocholistá petržel |
Postup
Odblaněnou daňčí kýtu nakrájíme na plátky a rozklepeme je na velmi tenkou stejnoměrnou tloušťku. Rozklepané plátky nakrájíme na proužky o rozměrech 6 x 12 cm, z obou stran je osolíme a lehce posypeme kořením. Papriky nakrájíme na tenké proužky, šalotky na měsíčky.
V hluboké pánvi na lžíci rozehřátého oleje dokřupava orestujeme papriky a cibule, lehce posypané kořením a solí. Na proužky zvěřiny klademe orestovanou zeleninu, pevně srolujeme do roládek a zajistíme je párátky. Připravené roládky opékáme v pánvi na zbylém oleji ze všech stran do zlatohnědé barvy.
Opečené roládky posypané nasekanou petrželovou natí podáváme s rýží.
Perfektně očištěnou a lahodnou zvěřinu vám rádi nabídneme na našem eshopu.
Koření a víno k tomuto receptu
Další recepty
Pečená jelení kýta s pikantní brusinkovou omáčkou
Důkladně odblaněnou jelení kýtu osolíme, posypeme kořením a pevně ovážeme tenkým provázkem. V pekáčku na rozehřátém oleji ji ze všech stran zprudka opečeme.
Sváteční jelení roláda s jedlými kaštany a brusinkami
Odblaněný šál z jelení kýty prokrojíme na velký obdélníkový plát, přes dvě vrstvy fólie ho rozklepeme, osolíme a posypeme mletým kořením na zvěřinu. Housky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, nasucho je v troubě opečeme dozlatova a necháme vychladnout, vychladlé nasypeme do mísy.


